Mercats

Mercat Municipal

Edifici

Entre el carrer Pius XII i la Plaça del Mercat es troba el Mercat Municipal de Benicarló; es tracta d'un edifici construït després de l'acord municipal de 18 de maig de 1965. És de planta rectangular i compta amb quatre portes d'accés situades una a cada mur de l'edifici.

L'any 1998 l'Ajuntament de Benicarló, amb el suport de la Conselleria d'Indústria i Comerç, va reformar l'edifici, dotant-lo d'un modern sistema de climatització i aïllament tèrmic; al mateix temps, la plaça que l'envolta es va adaptar per a l'ús preferent de vianants, facilitant l'accés al Mercat per part dels nombrosos consumidors que opten pels establiments tradicionals d'alimentació. Aquestes obres van modificar la distribució dels aparcaments, incrementant l'espai per a vianants al perímetre del Mercat així com sota els porxos de la plaça. Els vehicles, mitjançant  l'aplicació d'una zona blava amb un màxim de temps d'aparcament, entren en rotació facilitant l'accés de nous compradors a la zona. A més a més, es van eliminar obstacles físics existents davant les portes d'accés a l'edifici del Mercat, reduint el nombre d'elements de mobiliari urbà per millorar el trànsit de vianants sota els porxos.
L'any 2000 la Regidoria de Comerç, amb l'objectiu de mantenir l'atractiu de l'edifici, va impulsar una millora de la seua imatge amb la renovació de la pintura de les façanes del Mercat.
Entre els anys  2001 i 2002 s'ha portat a terme la instal·lació de portes automàtiques d'entrada al recinte així com la substitució de tot el paviment, la millora en els sistemes d'evacuació d'aigües residuals de les parades del peix, i la concentració i modernització dels comptadors elèctrics.

Galeria comercial

  Oferta  Comercial

El Mercat Municipal té una sala de vendes de 1431 m2 de superfície i compta amb un total de 36 parades.
Aquest Mercat destaca, a més de pel tracte personal que es dona als clients, per la seua àmplia oferta de productes alimentaris de qualitat, com és el cas de l'afamada carxofa de Benicarló, producte amb denominació d'origen reconeguda, el peix i marisc que cada vesprada acaben de dur a port les barques de la flota pesquera local, o carns, embotits, pa, pastes i altres productes elaborats a Benicarló.
El Mercat ofereix també parades de llegums, salaons i conserves i servei de floristeria. L'oferta es completa amb dos cafeteries, recentment reformades, per fer més agradable l'estada al Mercat de Benicarló.
El Mercat obri les seus portes de dilluns a divendres en horari de matí i vesprada, i els dissabtes al matí, per adaptar-se millor als costums del consumidors.
 

  Mercats no sedentaris

A més de l'oferta comercial en establiments permanents, a la ciutat de Benicarló trobem també dos mercats no sedentaris de gran tradició, amb bona acollida comercial tant entre els consumidors de Benicarló i comarca com entre els turistes que visiten la ciutat.
El dimecres és el dia de la setmana en què els mercats no sedentaris ofereixen els seus productes, a l'aire lliure, en parades desmuntables o camions-tenda.
Per una part, a la zona de la Pl. De la Constitució s'instal·la, entre les 8 i les 15 hores, el Mercat de productes no alimentaris (roba, sabates, bosses, complements, etc), que suma fins a 95 parades. El Mercat de la roba dels dimecres funciona durant tot l'any, fins i tot els dimecres festius, a excepció de les festes locals, Sant Josep, o els festius de la temporada de Nadal.
D'altra banda, a l'entorn del Mercat Municipal, els dimecres pel matí (excepte els festius) s'ubiquen les parades de venda de productes alimentaris (fruites, verdures, embotits, salaons...) amb presència de venedors i productors primaris de Benicarló i municipis veïns, que venen les fruites i verdures dels seus camps.
L'oferta dels mercats no sedentaris complementa l'oferta del comerç amb establiment fix, animant comercialment els dimecres, dia tradicional per “anar a la plaça” i fer les compres, a més de suposar un atractiu turístic per als visitants de la ciutat en les temporades vacacionals.


 

 

© 2022 - Ajuntament de Benicarló - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball